26 янв. 2008 г., 21:07

Гарван 

  Поэзия » Другая
674 0 2

ГАРВАН!

В черна дупка - бяла светлина,

толкова далече сякаш в гроба!

Вместо Ангели красиви,

виждам само грозните лица!

 

Още малка, не разцъфтяла роза бяла,

потъпкана бе тя цяла!

 

Сърцето разбито, стрито на прах,

всичко дадох - цялото го разпилях!

 

         Гарван черен с изцъклени, като стъкла очи

в нощта я грабна - разума изпи!

 

Забила нокти нежно в плътта,

в този миг всичко бе дала тя!

 

А после потънал в полет устремен,

дори за секунда не сетил се за мен!

 

Очи изкълвани вижда само тъмнина,

спомени прехвърля, като стари книжа!

Черни мисли, като черни сенки

се промъкват тихо, неусетно в нейната душа!

 

Като призрак, пътуващ в чужда приказка,

търси живата вода!

 

Огнище празно - един огън изгорял,

сърцето - въглен посивял!

Една надежда мъртва нейде,

заровена в пръстта лежи!

Една душа обичах

- в Ада да гори!!!

© МАЛЕЧКА ПАЛЕЧКА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??