Няма време за глупости,
няма време за драма.
Държавата пуста е,
че народа го няма.
Интернета се пълни
с недодялани мисли.
В разлистени пънове
раждат се глисти.
Чета и немея
колко имам да уча.
Искат уж да живеят,
а не спират да сучат.
От изгрев до залез
само тракащи зЪби.
Горите изгарят.
Множат се гъби.
Създават се партии.
Обсъждат се схеми.
Фалшиви са картите
с решени проблеми.
Летят самолети
с домашна ракия.
Гробове, букети,
все с черна магия.
Светът е в пандемия,
но политическа.
Светът е в анемия
глобална, космическа.
Полетата бойни
са кабинети.
Герои ли? Има,
но на портрети.
Пълно фиаско,
заспала промяна.
Всички са с маски,
лица вече няма.
Крива тояга
и кучета скачат.
Чепикът ли? Стяга.
Гарвани грачат...
© Валентин Йорданов Все права защищены
Гарванът - пренася душите на мъртвите в отвъдното
Винаги си грачат, и вълк срещу луната вие, ала Човекът крачи, и не спира, дори и глътка в чашата живот да му остане, докато не я допие!