1 июн. 2024 г., 08:20

Герда в Street Pret-a-Porter 

  Поэзия » Другая
117 0 4

В дантеления рай на здрача

кракът ми идва с остър ток.

Обувката ми сенки влачи –

сънят на пътя е дълбок.

 

Витрините пред манекени –

простреляни с безброй лъчи.

А залезите – остъклени…

Стъкло в окото ми стърчи.

 

И търся, сякаш полудяла –

нали е мой и другият ми крак!

Не ме ли искаш да съм цяла,

ти, чер чорапогащник – враг?

 

Подскачам, лека като птичка,

по подиума разноглед

и ръся слънчеви трохички

на Кай в зениците от лед.

 

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??