Гето
Добре дошли в нашето гето!
Елате и вижте тъгата
на мястото, което
не е видяло красотата.
В нашето гето, където
отново е спряна водата.
На мястото, което
не е видяло позлата.
При гетото, където
дробовете пълнят се със сажда.
На мястото, което
нито расте, нито пък ражда.
Сред гетото, където
всичко е отровно.
Посред мястото, в което
абсолютно всичко е зловонно.
В нашето гето, в което
никой не може да живее.
Сред мястото, където
тъгата в очите ни се смее.
© Галифрей Михайлов Все права защищены