15 мар. 2013 г., 20:58

Гневът на народа 

  Поэзия
405 0 0

 

Гневът на народа

Хаос, бедност, нищета,

чашата с народното търпение преля.

Доверието към властимащите се стопи,

улиците с протестиращи покри.

Крайно време беше за това,

независимо от овчата душа.

Някой може би ще се вбеси

от сравнението ми, но уви

практиката досега говори само за това.

Това е от една страна.

Едни велики божества, недосегаеми досега,

стоят стъписани от другата страна.

Какво им стана пък сега?

Какво още иска таз рая?

Не им стигат зрелищата досега?

Я флашка, я компромат.

От време на време им подхвърляме все пак!

Хляб ли?

Колкото за толкова все пак имат,

от глад нацяло няма да загинат.

Как изобщо осмеляват се така

да ни притесняват в нашата игра.

Лумпели, боклуци, я се спрете!

Е, хубаво дее, хайде още една партия стъкмете.

Колкото и да не ни се ще

и на вас ще подхвърлим едно парче.

Въпросът е останалите да се спрат

и по къщите да се приберат.

Е, това е ситуацията сега

в нашата мила страна.

И понеже и аз съм от раята,

не ми харесва развитието на играта.

Нека сънародници не се подадем и

до печеливш край за народа да я доведем.

 

 

Светлана Венева Петкова

Гр.Пловдив

 

© Светлана Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??