11 янв. 2011 г., 21:21

Голгота 

  Поэзия » Философская
417 0 1

 

 

                  Ще дойдеш ли, лелеян ден,

                  когато в мига уединение,

                  ще зърна къс небе над мен

                  да пламне в съжаление...

 

                  Под сняг и вятър съм готов

                  да бродя, тежък кръст да нося!

                  Да се катурна в нечий ров

                  и с просяците - аз да прося!

 

                  Да бъда гост, но единак,

                  в тълпата всеки да ме търси;

                  ще бъда мъничко глупак,

                  но ще ви радвам със... смеха си.

© Янко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??