7 сент. 2006 г., 16:50

Голгота 

  Поэзия
882 1 11
Ние един чифт не станахме никога...
Минало "бивше" всеки си имаше...
Все се опитвах да гледам към Изтока,
ти - наобратно, на Запад се взираше...

В много неща промених се за тебе...
Ала, изглежда, не бе достатъчно...
Сбърках ли, че не те "вързах" със бебе,
да се превърнем в семейство порядъчно?

Аз бях до тебе, когато умираше...
Аз бях до тебе, като възкръсваше...
Чувствата мои назаем ги взимаше,
ала със лихви на другите връщаше...

Правих компромиси...Още ще правя...
Ала не зная, казвам ти честно,
с теб докога таз Голгота ще трая -
аз - водоравно, а ти - отвесно...

© Гергана Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??