2 нояб. 2007 г., 14:48

ГРАД 

  Поэзия » Пейзажная
832 0 4
 

ГРАД

 

Тихи улици, пусти паважи,
небето сковано от мрак.
Спи градът, сгушил се,
в мърсотия и облаци прах.
Миг почивка след тътен и грохот
на машини, родени от нас,
и на хиляди, хиляди хора,
оковани в панели и страх.
Спи градът, сънува той селото
и мечтае за малко покой,
за песента на природата
и за времето,
когато земя беше той.

© Петя Данаилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??