2.11.2007 г., 14:48 ч.

ГРАД 

  Поезия » Пейзажна
825 0 4
 

ГРАД

 

Тихи улици, пусти паважи,
небето сковано от мрак.
Спи градът, сгушил се,
в мърсотия и облаци прах.
Миг почивка след тътен и грохот
на машини, родени от нас,
и на хиляди, хиляди хора,
оковани в панели и страх.
Спи градът, сънува той селото
и мечтае за малко покой,
за песента на природата
и за времето,
когато земя беше той.

© Петя Данаилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??