На границата между полъха и вятъра,
помежду утрото и сънения ден.
На границата между цвят и прецъфтяване
и между старата и новата луна.
Живя една лъжа спокойна и щастлива,
една неискреност, навита на кълбо.
Едно пътуване по пътища измислени,
към нищета, наречена Любов.
Приятелство, завършило с предателство...
Пак си сама и искаш да те няма
и да се върнеш там, където със лъжата
щастлива бе - да си измамена.
На границата между скъсаните сънища
и утрото, пияно от безсъние...
Между едно приятелство без бъдеще
и любовта, обърнала ти гръб.
Между умората да вярваш безвъзвратно,
омразата с коварните съвети,
на самотата хладните обятия...
Какво реши да избереш най-сетне?
© Дочка Василева Все права защищены