19.08.2007 г., 21:19 ч.

ГРАНИЧНО 

  Поезия
646 0 12
 

На границата между полъха и вятъра,

помежду утрото и сънения ден.

На границата между цвят и прецъфтяване

и между старата и новата луна.


Живя една лъжа спокойна и щастлива,

една неискреност, навита на кълбо.

Едно пътуване по пътища измислени,

към нищета, наречена  Любов.


Приятелство, завършило с предателство...

Пак си сама и искаш да те няма

и да се върнеш там, където със лъжата

щастлива  бе - да си измамена.


На границата между скъсаните сънища

и утрото, пияно от безсъние...

Между едно приятелство без бъдеще

и любовта, обърнала ти гръб.


Между  умората да вярваш  безвъзвратно,

омразата с коварните съвети,

на самотата хладните обятия...

Какво реши да избереш най-сетне?


© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??