2 сент. 2011 г., 22:47

Хайде да остареем 

  Поэзия » Другая
499 0 2

 

 

                                      ХАЙДЕ  ДА  ОСТАРЕЕМ

 

                                                 - Кои сме ние?

                                      - Не знам адреса на другите…

 

                        Живяхме хазартно - не вярвахме в зара.

                        Падахме като пияните небесни звезди.

                        Превърнахме света във весела гара,

                         а времето - само в измислени дни.

 

                        Празникът винаги е старомодно параден.

                        С пълен дом или пък -  съвсем сами,

                         за нас и делникът е  бал маскараден,

                         но  от лъжата вече не ни боли.

 

                        Старостта ни избягва - една халосия.

                        Младостта - безспорно -  се измори.

                        Като биволи стари с протегната  шия

                         се преструваме още на кротки, добри.

 

                        Едни нещо тайно в пазвите крият.

                        Други броят онези, чужди пари.

                        Хайде вече да остареем и  ние.

                        Но не знаем подходящите дни.

 

                         Често се правехме на добри идиоти.

                          Трябва ли - първи ще  загърбим света.

                          Но ето с какво ще измамим живота -

                          няма да разстреляме и младостта.

 

                                                   Wali /Виолета Томова 

                          

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??