ХАЙДЕ ДА ОСТАРЕЕМ
- Кои сме ние?
- Не знам адреса на другите…
Живяхме хазартно - не вярвахме в зара.
Падахме като пияните небесни звезди.
Превърнахме света във весела гара,
а времето - само в измислени дни.
Празникът винаги е старомодно параден.
С пълен дом или пък - съвсем сами,
за нас и делникът е бал маскараден,
но от лъжата вече не ни боли.
Старостта ни избягва - една халосия.
Младостта - безспорно - се измори.
Като биволи стари с протегната шия
се преструваме още на кротки, добри.
Едни нещо тайно в пазвите крият.
Други броят онези, чужди пари.
Хайде вече да остареем и ние.
Но не знаем подходящите дни.
Често се правехме на добри идиоти.
Трябва ли - първи ще загърбим света.
Но ето с какво ще измамим живота -
няма да разстреляме и младостта.
Wali /Виолета Томова
© Виолета Томова All rights reserved.