17 мая 2014 г., 21:35

Хайку 

  Поэзия
431 0 3

        

                                                       на бездиханни

                                                  бурята  не прощава 

                                                       за събуждане

                                               ........ .......................................

 

                                                         дуждът отмива

                                                      от корена до върха

                                                         ще заблестим ли

 

                                                ................................................

 

                                                         все песните им 

                                                      аз слушам до насита

                                                         за да разсъмне

           

                                                 ................................................

 

                                                         идващият ден 

                                                     носи радост живи сме

                                                          да поработим

 

                                                   ...............................................

                                                           засияло пак

                                                       слънцето изкъпано

                                                           детска усмивка

                    

                                                  ................................................

 

                                                            17 май 2014 год.

© Виолета Минчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесах разбора,Мисана!Отново си припомних евангелието на Матей 24:42 и Марк13:33.Не съм го имала впредвид,когато ги публикувах-даже нямам чернова-толкова бързо стана всичко,сякаш някой ми диктуваше,а бях съвсем сама-само птиците ми припяваха в ранното утро...Но установих,че имате право за което-благодаря!
  • Присъединявам се към Септември - №5 е откритие. Наистина слънцето след дъжд е като детска усмивка - наивна и добра. №2 е също находка. Понякога е достатъчно и отмиването само на корена, за да заблести върхът. №4 - не знаем какво ни носи утрешният ден. Да се радваме, че имаме още шанса да поработим за него.№1 ми припомни Марк 13:33 и Матей 24:42.

    Поздравление и поздрав: Мисана
  • Благодаря, Септември! Пожелавам ти го от сърце!
Предложения
: ??:??