16 нояб. 2017 г., 13:19

Хазарт 

  Поэзия » Другая
413 2 4

Печатат по съдбата си с копита 

конете, като призрачни бегачи. 

Прикритото на тежките им битки 

е странната човешка еднозначност. 

И стартът е за всички. Но е равен 

с присъщата измамност на търговец, 

понечил честността си да продава. 

В сърцето си конете са готови 

за позата да бъдеш победител 

под знака на предречената слава. 

И мерят самотата си с копита - 

на губещия никой не залага.

© Петя Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??