19 окт. 2019 г., 06:29  

Приспивно по Стивън Кинг 

  Поэзия » Строгие формы
855 1 12

Нощ. Кукумявка и призрачен звук.
Крие се черен котак зад комина.
Вятърът вие. Смъртта ли е тук?

Грешна душа ли към ада замина?
Времето спира. Стрелките напук,
лепнат от страх, но дванадесет мина.

Вещици с кикот звездите събарят.
Призраци в жиците свирят на лира.
Страх, или не, по веднъж се умира.
И тананика си песен гробарят.

Дяволска нощ и греховна до болка,
черни вдовици в тъмата ридаят.
Адът е близо, далече е раят.
Колко ли има до утрото? Колко?
 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??