С една отдавнашна любов
случайно срещах се вквартала.
Здравей си казахме,
ръцете ни за поздрав се събраха,
очите заблестяха.
-Хей, остаряване при тебе няма,
все тъй си хубава и млада.
Изглежда съпругът ти добре те гледа!
Погледнах го в очите.
-Ти май на очен преглед, скоро не си бил?
Я иди, диоптрите си оправи!
Не виждаш ли, от майска роза
преминала градината с цветя,
сега какво ли цвете съм
дори не мога да разбера!
-Ох, то и аз, от строен нарцис
сега магарешки бодил съм
ала, издържлив съм!
Така хортувахме си снего
и спомени припомняхме,
годините отминали,
красиви есенни листа
обагрени в различни цветове,
сега превърнати от нас в хербарий!
© Румяна Щерева Все права защищены