31 авг. 2013 г., 00:24

Хляб от думи 

  Поэзия » Философская
489 0 4

 

Лекувам думички от смисъл,

пришит с губерка и канап,

На някои тестото клисаво

не беше станало на хляб.

 

А другите – осакатени,

в плета на скришните игри

надзъртат тъй – непроменени,

но някак плахи и добри.

 

Брадавички от премълчано

и трънчета след тишина

боляха като изгоряло

и се наливаха с вина.

 

Ех, тези думички – да можех! –

бих увардила от грешки,

И този свят, си мисля, Боже,

добър би бил.

                          И по-човешки.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??