24 июл. 2023 г., 20:16  

Хлъзгави са стълбите към храма 

  Поэзия » Философская
170 5 10

Хлъзгави са стълбите към храма,
а нозете вече не държат,
зная, Боже, зная, там Те няма...
Каканиже поп за кой ли път
думите, а в тях Те е отписал,
вярата си за парѝ продал,
нравът му е от оцет по-кисел,
нафората сякаш е от кал.

И да стигна, Боже, чак до горе,
и да чуя вялото: "Амин"!
Тежко ми е сред гмежта от хора,
да съзра едничкия Ти син.
Молят се и кръстят... Лицемерна,
жаждаща за плът и злато сган,
мене – хром пред храма ако мернат,
ще съм и от куче по-презрян.

Тръгвам си, към къщи ще се тътря,
в сенчиците ще вървя, на хлад...
Зная, Боже – ти ме чакаш вътре,
в моята къщурка и богат
аз съм, че опазих си душата
чиста... В болно тяло – само тлен...
Вярата ми чиста е и свята!
Сядай, Боже, и вечеряй с мен!

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??