18 янв. 2024 г., 16:53

Хора 

  Поэзия » Философская, Гражданская
287 0 2

Хора бяха, чувах ги –

нищожества, обвити в скръб.

Невидими, усещах ги –

никога не падаха по гръб.

 

Отчуждение ги тласкаше

и пиеше сакати умове.

Съмнението властваше,

заченало ненужни страхове.

 

И падаха, но се крепяха,

един друг си протягаха ръка.

Все бягаха и се продаваха,

узверели, се тласкаха в калта.

 

Инстинкти кръвожадни

на животни ретроградни –

диви, злобоядни –

потискащи съблазни!

 

              02.06.2009

 

© Стоян Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??