18.01.2024 г., 16:53 ч.

Хора 

  Поезия » Философска, Гражданска
188 0 3

Хора бяха, чувах ги –

нищожества, обвити в скръб.

Невидими, усещах ги –

никога не падаха по гръб.

 

Отчуждение ги тласкаше

и пиеше сакати умове.

Съмнението властваше,

заченало ненужни страхове.

 

И падаха, но се крепяха,

един друг си протягаха ръка.

Все бягаха и се продаваха,

узверели, се тласкаха в калта.

 

Инстинкти кръвожадни

на животни ретроградни –

диви, злобоядни –

потискащи съблазни!

 

              02.06.2009

 

© Стоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??