29 окт. 2024 г., 23:37  

Хората ще чукат на дърво 

  Поэзия » Любовная
115 0 2

И не знам кога и как, дали,
мога само да ти обещая,
че ще спре, че няма да боли,
но далеч не обещавам рая.
Свикнала си. Ад е като ад.
Няма и какво да те учуди.
И от опит знаеш как горят
в огън безразсъдни пеперуди.

 

Пътят ни осеян е сега,
с камъни, по-остри от ками са.
Преглътни я своята тъга,
аз, душа съм твоята Алиса,
вярвам в чудеса и даже скрих,
мъничко от любовта си свята.
светлата искра на пламнал стих,
ще ни грее тихо. Вдън земята,

 

вдън морето... Без лъжи за рай,
цялото небе ще бъде наше
и звездите. Само помечтай...
Не обича, който е уплашен.
Любовта ми ще ни промени.
тя ми е звездата и Всемира.
Дай, душа и своите вини...
Ти си тази, дето не умира.

 

Аз дори и да умра, какво?
мракът вън ще поскимти обиден.
Хората ще чукат на дърво:
Луда бе, добре, че си отиде!
Ти, душа, обичай вместо мен,
ако не забравиш, спомени ме,
в нежен стих, за него отреден,
но мъгляво... никога по име...

 

https://youtu.be/KoVZ-fRft7g?si=Gs4UV0-s_SZFtcRf

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??