27 сент. 2011 г., 16:20

Хората все казват... 

  Поэзия » Любовная
1108 0 5

Хората все казват: „Не занимавай се, не е единствен."

Добре, а какво ще стане, ако все пак за мен те искам?

Хората все казват: „Ще ти мине някой ден, помни."

Този ден ще помня, зная, но само ако с мен си точно ти.

Хората все казват: „Ако трябва, забрави го, моля ти се, порасни!"

Но споменът е толкоз чист там и стои... Ами аз не мога, уви!

Хората все казват: „Той не е за тебе, друг си потърси."

Аз не искам други, искам него само; той над мен да бди.

Хората все казват: „Тук не свършва всичко, сама ще осъзнаеш."

Аз тях изобщо ги не слушам; само знам, че усещам още как ухаеш...  

Хората все казват: „Всичко ще се нареди накрая."

Най-накрая вдигам поглед и крещя във празната и пуста стая:

„Краят тук отдавна беше. С целувка нежна той ми го поднесе.

Затуй съм толкоз аз безлична, без него аз съм нищо, без него съм различна.” 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??