Хотелската стая
В хотелската стая всичко изглежда добре!
Проветрена, почистена, с аромат на препарат.
Освежена, с издърпано в ъгъла плътно перде,
откриващо гледка към големия град.
С инсталирано временно чувство за ред
ще посрещне нов обитател, от света на туристите.
Ще се изпълни с негови вещи и манталитет.
А след него?!
След него отново ще бъде почистена.
© Иван Бърдаров Все права защищены
Накара ме за се замисля, дали пребиваването в хотелската стая, не е като временното ни съществуване в този живот.