1 дек. 2017 г., 19:11

Хрип ... 

  Поэзия
401 0 1

 

 

 

Накрая разбрах, че си хирург.
Нали оперира ми душата.
Скалпелът ти беше малко груб,
затуй боля ме тъй, повярвай!

 

Сега е вече друго,
с време раните зарастват
и аз съм вече друг
с душата си безгласна.

 

Нали извади всички струни,
за песен нямам ни една,
помня само думи лунни,
които нощем си хрипя...

 

Упреквам мен, сънувам теб,
но какво са думите без песен –
един хрипкав сух куплет от пациент
в белещата от снега ми есен...

 

 

 

 

 

 

 

© Валдемар Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??