Голо босо през полето
тича палаво дете.
Гони хвърчило с формата на цвете,
извисяващо се високо към синьото небе.
Слънце погледа му свива,
спира малкото момче,
очи с ръка закрива,
молба отправя към синьото небе.
Иска като пъстрото хвърчило
сега и то да полети,
като птиче лекокрило
да достигне необятни висини.
© Славка Григорова Все права защищены