29 мая 2022 г., 08:48

И когато 

  Поэзия
190 0 0

     

      И когато…

 

И когато в сърцето умира

на надеждата бледия лъч,

и когато в душата угасва

красотата на дългия ден,

 

планината далечна изчезва

и нюансите нощни блестят,

тъмнината от мене укрива

всяка болка във древния свят.

 

Вече мога да скрия сълзите,

да потърся в нощта красота,

да забравя отново за дните,

не донесли за мен радостта.

 

И покоя желан да намеря,

да изтрия и фалш, и лъжи

и по детски в нощта да се скрия,

с най-красивите светли мечти.

                  Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??