20 мая 2008 г., 21:50

И огън съм... 

  Поэзия » Любовная
1183 1 9
И огън съм!

                        Родена съм в недрата

на стар вулкан, все още незаспал -

от лава са изваяни бедрата

и парят устните ми, щом си ги допрял...

 

Лавина съм! Откъсната от склона

на планина, покрита с ледове...

Не бягай! Веднага ще те догоня -

страстта не може просто да се спре...

 

Река съм!

                    За да можеш да ме пиеш,

ще трябва да напуснеш своя бряг...

Ела сега във мен, за да откриеш

дали съм ти любима или враг.

 

И въздух съм! Невидим и ефирен -

докосвам те със дъх неуловим...

И горски дух съм - палав и немирен...

И космос съм - ту близък, ту незрим...

 

Но и сЪлза съм! Всепрощаваща и чиста -

отронена от утринно небе.

И любовта ми е такава - ту лъчиста,

ту огнено - лавинно те зове...

 

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??