Не искам да съм пленник
на страха
на болката
и на безсилието
не желая да стоя и чакам
просто да се свърши
просто да изчезна
все едно не ме е имало
искам да живея с пълни сили
искам да творя
да се смея
да обичам
да съм себе си
За избавление копнея
от този ужас
който ме сковава
който ме затваря в клетка
и ме прави
слаба
и сама
и неразбрана
не желая да съм
бреме за околните
не искам да съм
най-заклетият си враг
казах стига
и започнах да градя
върху руините от себе си
© Зорница Станчева Все права защищены