Защо отиваш си тъй бавно?!
Дали защото бързо си дошла?!
Не искам гостенка такава,
не те желая у дома!
Неканена пристигна.
Реши, че мога да те приютя.
Приседна тихо - така,
че сякаш винаги си тук била...
Върви си, казах ти, иди си!
Неканена си у дома.
Достатъчно си постоя.
Иди си, самота!!!
В дома на друг не влизай,
хвани по пътя на безкрайността.
Нали ти казах: "Тръгвай!"
Дом няма да ти бъде моята душа.
© Ивелина Димова Все права защищены