29 июн. 2016 г., 07:55

Идилия 

  Поэзия » Другая
325 0 3

ИДИЛИЯ 
Р.Чакърова 

 

Сънят ти се свива от спазми колитни и язвени. 
Мечтите са лепкава пот по ръцете отрудени. 
Торба с лицемерие дреме до куфара празен. 
Нищо ново под слънцето. Нищо учудващо... 

 

Изненада ще бъде нелепа усмивка от щастие... 
От приятните - дето са уж неочаквани. 
Като маслена роза в средата на евтина паста
с гарнитура сълзи, в лимонадени нощи изплакани.

 

После следва бране на червивите ябълки. 
И кампания "МИсли за Зима - в компоти!".
А пиперът на жар ще цвърчи с аромат на забравяне 
и оцетът ще бъде основна подправка в живота... 

 

В този ред на представи сега ще сънуват художници 
и на другия ден ще рисуват модерни пейзажи. 
В едър план ще изпъкват ръждясали ножици 
върху фон - теменужено сини миражи. 

 

Ощетен ще осъмне единствено старият кладенец. 
Не защото росата отдавна, отдавна не плаче... 
А защото остана едничка душа... Непродадена. 
И по изгрев най-често се срещат... косачи... 

 

Лондон 2016 '


 

© Rositsa Chakarova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чудесна поезия - изтъкана от неочаквани образи и носеща стойностна тъга. Поздрав, Роси!
  • Хаха... Тане, правилно си усетила. Дано по-малко да тъгува лирическият герой... Поздрави!
  • Много тъга и разочарование, поне аз така го усетих.
    Иначе стихът е като за учебник. Браво!
Предложения
: ??:??