7 авг. 2020 г., 23:39

Някога 

  Поэзия
691 9 24

Мракът звездите изгаря

със светлината им бяла.

Взимам десета цигара

и със деветата паля.

Ти си игла във живеца

И ме болиш за последно

Щом през нощта ми олекне

Ще си измисля небето.

 

Щe си измисля и облак

И ще го стигна със мисъл

Мразя страха от високо

И не летя без спасител.

Ще си измисля причини

да съм щастлива , когато

даже и миг да обичам

ще е безвремие свято.

Аз ще съм капка дъждовна

в най- ожаднелите устни

някой до край ще ме помни.

Някога. В някоя сутрин.

 

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??