26 нояб. 2006 г., 20:58

Игра на шах :) 

  Поэзия
2369 0 15

Отстъпвам ти фигурите бели...

почвай, днес ти ще си на ход.

Очите ми на теб са се спрели:

мисли и действай, но с подход.

Започваме с пешките войници:

една ти вземам и ти една вземи,

но спираш, оглеждаш за кибици -

няма никой, в играта сме сами.

Да махнем тук фигурите черни,

с един цвят нека да играем днес

и без рокади, те са непотребни,

сега ни трябват хумор и финес.

Всяка пешка ще бъде като дреха:

една след друга излизат от игра,

за да достигнем накрая до успеха

от полето ще махнем всяка фигура.

Пристъпваш по черно-бялата дъска,

на бял кон идваш, да ме завладееш,

две напред, едно в страни, правила -

познаваш ги, играта ти владееш.

Като галантен офицер в диагонал

настъпваш, атакуваш, но със роза,

тънкостите на играта си разбрал -

излишни са маски, фалш и поза.

Използваш топа, вървиш напред,

стремиш се да сломиш защитата,

с праволинейна походка и напет,

опитваш се да стигнеш царицата.

Достигаш ме и шех ми обявяваш:

предавам се, щом искаш ме вземи.

Усмихвам се, нима не осъзнаваш:

играта наша пак свърши със реми.

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??