2 июн. 2019 г., 08:17

Играта 

  Поэзия » Другая
309 0 0

Оказва се, че нужно е на Бог,
дяволът да го замерва с камък
в избистрени води, като залог
за върховния закон и данък,

който плащам със кървави монети,
с вдигнати за кръст ръце -
да ме предават юдите проклети,
съскащи във зло поле.

Жестоката игра до смърт
играе се сред кал, сълзи.
Пионка там е всеки кърт,
настъпваш го и пак пълзи.

Битката няма да свърши
във този особен урок!
Ден е... за новите мърши -
парчета от минал живот!
 

© Иван Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??