29 нояб. 2011 г., 18:56

Илюзия 

  Поэзия » Юмористическая
479 0 3

 

 

                                                    ИЛЮЗИЯ

 

 

                                       Илюзията пак сама остана

                                        да лекува света от безверие.

                                        Любовта полудяла пристана

                                        на разума. Без взаимно доверие.

                                        Мечтата занаят захвана,

                                         в остарелия цех - Безхаберие.

                                         Младостта от кючека се схвана.

                                        Лекуват я... със суеверие.

                                        Съдбата вече чака подмяна.

                                        Бъдещето лентяйства в безделие.

                                         Невярната старост трипер прихвана.

                                        Мъдростта навлече протрито поверие.

                                        Сурогатна майка завистта стана

                                         и с милостта родиха - едно лицемерие.

                                         Бащата уплашен се скри зад дивана.

                                         Животът пиянства на светско веселие.

                                         Прогонена, истината крещи на мегдана.

                                          А делникът загуби своето мнение........

                                           ......Но ..... Вярата оживя  зад паравана.

                                            И с болката си плати - а не с дарение! 

 

                                                                   Wali/Виолета Томова/

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Въпреки заглавието,картината,която рисуваш е доста реалистична.
    Жалко за героите,които си представила перфектно!
    Но...Вярата...Да!Вярата!
    Поздравления,Виолета!!!
  • не съм съгласна,че е за този раздел,но ми хареса много,изключително мъдро,стойностно произведениепоздравявам те
  • !!!.....
Предложения
: ??:??