16 апр. 2011 г., 21:47

Имам само две години 

  Поэзия
685 0 1

2010

Имам само две години надежда

Да те срещна случайно сред нищото,

Да вкуся солта на живота

 от твоето тяло.

Вече не мога да страдам,

Прашинките време препускат

През тесния проток надолу.

Копнея  само да целувам

Твоите недоизказани прозрения.

 Ти да си мое посмъртно сатори

в Роршаховите петна по дланите ни.

Да ми оставиш белези

С няколко глътки

Живот.

Остават ми само две години

На болезнено очакване.

Но се  научих да съм търпелива,

Още от самото Сътворение.

© Велизара Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??