14 мая 2007 г., 08:35

Интригата на мълчанието 

  Поэзия
635 0 1
Интригата на мълчанието
Когато сподавено мълчание
разреже маслената тишина,
разбираш, че тайната
на твоето сърце е вече поделена
с чакащите стръв хиени.

Тогава тръгваш гордо
под дъжда от смълчана интрига,
гръмко споделяна от ухо на ухо
под рояци кръстосани погледи.

А после търсиш опора
в сиянието на нечии очи,
които само ти разбираш,
но не можеш да имаш.
02.04.2003

© Николай Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??