May 14, 2007, 8:35 AM

Интригата на мълчанието 

  Poetry
637 0 1
Интригата на мълчанието
Когато сподавено мълчание
разреже маслената тишина,
разбираш, че тайната
на твоето сърце е вече поделена
с чакащите стръв хиени.

Тогава тръгваш гордо
под дъжда от смълчана интрига,
гръмко споделяна от ухо на ухо
под рояци кръстосани погледи.

А после търсиш опора
в сиянието на нечии очи,
които само ти разбираш,
но не можеш да имаш.
02.04.2003

© Николай Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??