Чувам твойте мечти! Като мисли на друга планета.
Като хора, които говорят през смях и във мен не вали.
Като чужда съдба! Като нежност прикрита в очите
с топли думи от теб. Като дъжд, вече спрял да боли.
Искам с теб да съм пак! Искам пак да усещам дъха ти.
И да имам от твоите чувства - две капчици грях.
Искам пак да летя! И да мога да скитам в съня ти,
като малка частица от време - покрита със прах.
Искам пак да съм ден! И със утрото в мене да влизат,
твоя глас нежносин и цветята от твойте коси.
Пак да имам небе! И душа, като вятър в картина,
нарисувана с твоите думи - върху мойте очи.
Искам пак да съм нощ! Да покрия съня ти със тяло,
да усетя как бие морето - край твойто сърце,
да се слея с ума ти - и там, като дъх в огледало,
да покрия със устни следите... по твойто лице...
© Чавдар Все права защищены
Браво!