8 авг. 2017 г., 18:25

Искам само да си забравим телефоните 

  Поэзия » Любовная
516 0 0

Искам да си забравим телефоните.
Да ни връхлети звезден прах и купища небе.
Да си споминим, че явно сме захвърлили
в самотен ъгъл парчета от сърце.

 

(Онова, което гръмко шихме с уверение...
че стига ни едно.)

 

Някак бързо ентусиазмът в бурята утихна,
по паяжинна нежност разхожда се роса,
тревата също росна, шепне, даже стърже,
когато се опират стъбълца.

 

Искам само да си забравим телефоните.
Изненадай ме с цветове, когато небето реже с ток.
И тайфуните носят имена. Не зови, а идвай.
Ще бъда в рокля с цвят на авокадо.

 

Искам само да си забравим телефоните.

© Стеляна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??