25 июн. 2023 г., 21:29

Искам те 

  Поэзия » Любовная
622 0 1

Ти си моето слънчево утре

и усмивка на идващия ден,

ти си славеев песенен устрем

и цвят си от китна пролет роден.

 

Искам те топла и любеща,

като летен дъжд сред буйни жита,

пръска и кваси земята ни 

донесъл на криле радостта.

 

Идваш в ефира проблясваща,

в съня ми пристъпваш така,

сещам ръцете ти галещи,

с Надеждата светва деня.

 

Искам те толкова истинска,

да милваш ме с топли очи,

съдбата ти трудна,орисана

до мойта съдба да върви.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Иво Сотиров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасно! Пишеш рядко, но изключително лирично и въздействащо...Не случайно толкова си падаш по Яворов например...Искаме още
Предложения
: ??:??