1 мая 2015 г., 00:07  

Иванушка ... 

  Поэзия » Гражданская
284 1 0

 

 

Иванушка сега при нас го няма.

И слава Богу туй, че е така.

Но  разбирателството в нас го няма.

И ний не си подаваме ръка.

 

Омразата с  Иванушка Глупака,

дойде при нас, със нашите беди

и тръгна срещу нас, в атака,

 докато истински  ни победи.

 

Остави ни до Пропастта на крачка,

и бъдещето ни така смeни,

за нас това не бе една играчка,

а работа, която ни петни!

 

Така намразихме и  Свои и Родина

И тръгнахме за зрелища и келепир.

А и морала ни, сърцата ни отмина!

Дали ще се оправим най-подир?!

 

Със хитринките, как ще се оправим?

Дано България не заличим!

Къде безверието ще оставим,

И пак напред да завървим!

    27.10.2014г.София

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??