2 апр. 2012 г., 10:36

Избор 

  Поэзия
466 0 3

 

На всички - честит 1 април, ден на българския политик!

 

ИЗБОР

 

Ний всички сме рибки на времето в мътното блато

– караси, шарани, платики и щуки зъбати –

лавираме ловко сред въдици, мрежи, серкмета,

кълвем на блесна и на червеи – според късмета –

и чакаме Златната рибка с надежда голяма.

А нея я няма!

 

Наместо да дойде при нас, да оправи на рибите хала,

тя някъде там, по чужбината, гони Михаля.

А долу в реката, в дълбоките тъмни подмоли,

живеели сомове едри, противни и голи,

устати, зъбати, богати и с дълги мустаци.

Изобщо – простаци!

 

Там имало всякакви рибки – и мренки, и бели,

и нашата, Златната рибка, май там я видели.

Така ли е, не ли, дали е поредна измама –

не зная. Но тука я няма.

А аз съм и жаден и гладен, та чак ми се плаче.

Пак червей на въдица...

Имам ли избор, обаче?

 

© Валентин Чернев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Оригинално хрумване и отлично изпълнение!Поздравления, Валентин!
  • Далечен поздрав от една златна рибка, която не се хваща на въдицата!
    А политиците нека си хвърлят "серкмета и мрежи" – след този стих всички рибки ще поумнеят...

    Актуално и уникално!
    Аплодирам идеята и изпълнението!
  • " Ний всички сме рибки на времето в мътното блато"

    http://www.youtube.com/watch?v=5kcKP-6bVZ0

    Поздравления за Поезията!
Предложения
: ??:??