27 июн. 2010 г., 08:23

Изгори ме... 

  Поэзия » Другая
1137 0 9

Ще си свия крилете. И толкова.

Няма повече полет над нищото.

Ще събориш върху ми със грохот

щекотливи, забравени истини.

 

Ще затворя сърцето си. Колко е?!

Да го мъча и дърпам юздите му.

Озаптяваш във мен опърничаво

всеки опит да бъда различна.

 

Хайде, хвърляй ме в огъня. Знаеш ли,

че от огъня няма отърване?!

Дълго в мене горяха, неистови,

всички трудни, изплакани мисли.

 

Изгори ме докрай. Ако можеш!

В хладна пепел превърни ме, в огнището.

И пръсни ме във всички посоки.

Но... във мене отново ще свети,

и макар с нова сила, сърцето ми!

 

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??