Видя ли изгрева последен
Какво ухание донесе
Дъхът му беше много леден
Но ароматът му божествен
Не мога да му устоя
При все че съм пристрастен
Към неговата красота
И чара му опасен
Денят показа че е тук
Роди се пак и засия
На тъмнината пак напук
Земята наша пак огря
И за всеки изгрев вий благодарете
На някой някъде и зареден
Помириши едно красиво цвете
И започни отново новия си ден
© Hristo Hristov Все права защищены