По хоризонта алена жарава,
полазва сякаш от нощта,
звездите мигом избледняват,
събрани от невидима ръка.
Скалите остри и солени,
посрещат уморените нозе,
очите, трескаво червени,
се взират в озареното небе.
От синята вода изплува бавно,
огромният оранжев диск,
и малка чайка снежнобяла,
се спуска над морето с дрезгав вик.
Там долу плискат се вълните сини,
неуморими и солени от сълзи,
една след друга в пясъка се впиват,
и после се стопяват без следи.
Далеч във тази синя необятност,
със палав бриз в издутите платна,
вълните пори бяла платноходка,
уверено поела към дома.
Около нея скачат и се гонят,
делфини, като палави деца,
ветрецът бавно изсушава,
сълзите върху нашите лица.
© Красимир Тенев Все права защищены