1 дек. 2007 г., 13:58

Изгубих ли църквата 

  Поэзия
743 0 17
Изгубих ли църквата
в душата си, погубих ли и
последното зачатие
на зрънцето надежда,
укриващо се във очите ти?...

И днес… подобно ведро
чувство е за двама -
тя свети във обкова нов
познах те, ти не си измама
или пък призрачен мираж…

До порти райски
с теб сме двама.
Един със друг -
ръце преплетени. И за кураж…
нашите длани са усетени.

Живей със мен,
живей, макар и в огнен сън…
макар, невидим
и недалеч, и не отвън.
Но в този плен…

А в този плен, откривай
пак пламтяща жар,
и вдъхновено ярък,
изпепеляващ ни
свещен пожар.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??