8 нояб. 2022 г., 19:04

Изкупление ... 

  Поэзия » Философская
177 1 0

Не всичко се прощава в този свят

Дори на Ония не ни прощават

и запокитени във личния си ад

звезди копнеем, а във мрак оставаме

 

И всяка капка дъжд душа задавя

листа обрулени кат' въглени горят

не спират те- пороите във душата ни

и от мъгла не виждаме напреде път

 

И гръмотевици и мълнии небесни

разкъсват хищно тяло и душа

душите ни се лутат в неизвестното

без път напред или пък мост назад

 

Осъдени така нии Бога молим

за прошка на отминали злини

Но може би и Бог ни е забравил

и да се мъчим ни е отредил...

© Росица Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??