12 июл. 2021 г., 19:58

Излишък имам сигурно, на сол 

  Поэзия » Другая
272 7 15

Вали, вали – дали порой не бе?
В очите облак търси си пролука,
а слънцето там, в лятното небе,
дърво и камък знойно ще пропука.

 

А днес дори самата съм сезон,
един такъв – ни есен, нито зима.
Валя си кротко тихо, а подслон
тъгата край камината ми има.

 

Да можеше сред този страшен пек,
съблякла би се котката отсреща.
И само аз така, на самотек,
си плача хей така, за нищо - нещо.

 

Излишък имам сигурно, на сол,
че инак знаеш – плач – не е за мене.
Какво че ти си ходиш полугол?
Ще стъкна огън, че светът студен е.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??