В един малък селски град,
кон закусва с мармалад.
Крава порка си на бара,
палнала една цигара.
Патка води на пързалка,
една катеричка малка.
Гущер, вестник си чете,
плъх от котката краде...
Въобще една идилия,
има радост и насилия...
Град от селско естество.
Няма хора? И какво?
Дето хора има, то пък,
да не би да е наопак'?
Хората са маскари,
животински им върви.
Куче, патка, смок и слон
има всеки хорски дом.
Ама хора, просто няма!
Ето, истинската драма.
© Валентин Йорданов Все права защищены